Is je iPhone hoesje wel zo veilig als je denkt?

Een van de dingen die je kost wat het kost wilt beschermen is je iPhone. Want zonder smartphone ben je in deze huidige maatschappij toch eigenlijk helemaal niets? En dat weten de producenten maar al te goed. Je ziet steeds extremere smartphonehoesjes op de markt verschijnen en ze zijn er niet alleen om je iPhone te beschermen, maar ze hebben ook nog eens allerlei handige functies. Daarnaast zien ze er ook nog een super leuk uit. Maar is dat schitterende iPhone hoesje wel zo veilig als je denkt?

iPhone hoesjes niet allemaal even veilig

Je gaat er vanuit dat het iPhone hoesje dat je koopt veilig is, maar het kan toch heel anders uitpakken. Dat blijkt uit het verhaal dat een Britse moeder vertelde over haar 9 jarige dochtertje. Dit meisje had een waanzinnig leuk doorzichtig iPhone hoesje met glitters. Natuurlijk ontzettend cool voor meiden van die leeftijd. Wie wil er nou niet opvallen met zo’n aantrekkelijk hoesje?Movie Carol (2015)

Echter het noodlot sloeg toe, totaal onverwacht. Want het hoesje bleek zomaar ineens vloeistof te lekken, waardoor het meisje een enorme chemische brandwond in de vorm van een iPhone op haar been kreeg. Een brandwond, die eigenlijk nooit meer weggaat volgens de behandeld arts. Het kind is dus voor haar leven getekend en dat door een simpel, maar leuk uitziend iPhone hoesje.

Het meisje heeft in principe nog geluk gehad, want het hoesje had ook kunnen lekken op het moment dat zij aan het bellen was. Wat er dan had kunnen gebeuren, is dat het gezicht aangetast had kunnen worden. Dan loop je voor je hele leven met een litteken van een iPhone in je gezicht.

Natuurlijk heeft de verkopende winkel de hoesjes direct uit de schappen gehaald en is de producent ingelicht over het gebeuren. Maar is dit voldoende, want er zijn heel veel meiden, die deze hoesjes om hun iPhone hebben zitten. Ook deze hoesjes kunnen natuurlijk gaan lekken met alle gevolgen van dien. Iedereen moet weten wat zo’n hoesje kan veroorzaken.

Niet alle mooie hoesjes zijn praktisch

Iedereen laat zijn iPhone wel eens vallen. Het eerste wat er dan door je heen schiet is of hij wel of niet kapot is? Een bescherming voor je iPhone is dan ook nog niet zo’n slecht idee. Er zijn heel veel keuze uit iPhone 6 hoesjes, maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn niet alle mooie hoesjes veilig, maar ook niet altijd even praktisch.

Heb je een iPhone dan is het vooral belangrijk om de voorkant te beschermen. Het glas is namelijk hetgeen wat het snelst beschadigt. Een achterkant is over het algemeen snel en gemakkelijk te vervangen, dat wordt voor de voorkant een heel ander verhaal. Dat is een behoorlijk dure aangelegenheid.

Flip case

Je kunt je iPhone dan ook het best beschermen met een flip case. De beschermt zowel de voor als de achterkant van je iPhone. Deze hoesjes hebben doorgaans een sluiting met een magneet. Valt je iPhone, dan is de kans vele malen kleiner dat deze beschadigt.

Hard case of soft case

Een hard case is een hoesje dat gemaakt is van hard plastic. Je iPhone wordt met dit hoesje vooral beschermd tegen krassen. Een soft case daarentegen is gemaakt van zacht kunststof en deze zal de val van je iPhone breken.

Welk hoesje jij kiest, is afhankelijk van waar jij waarde aan hecht. Vind je het belangrijk om je iPhone te beschermen tegen krassen en dat je iPhone er ook nog eens super cool uitziet of hecht je meer waarde aan een goede bescherming van je iPhone. De keuze ligt helemaal bij jouw. Maar als ikzelf zou moeten kiezen, dan ga ik voor een flip case van zacht materiaal.

Screenprotectors

Wil je helemaal op safe spelen, dan kun je je iPhone ook nog eens extra beschermen met een screenprotector. Je kunt alleen de voorkant beschermen, maar het is ook mogelijk om zowel de voorkant als de achterkant van je iPhone te beschermen met een screenprotector.

Ook hierin kun je weer een keuze maken. Zo zijn er normale schermbeveiligers, maar er zijn ook screenprotectors met een spiegelbescherming, zodat mensen eenvoudig kunnen mee kijken.

Het aanbrengen van een screenprotector is een lastig klusje. Want heb je hem met bubbels aangebracht en haal je hem er dan weer af om hem opnieuw aan te brengen, dan krijg je het er nooit meer mooi op. Je moet het dus in één keer goed doen. En dat kan en wel met behulp van een pasje of de luchtbelletjes weg te strijken.